pytanie stag 4

pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 04 lis 2019 12:24

Stag 4 nie mogę znaleźć podłączenia do czujnika temperatury gazu w instalacji
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez Marcin Dziewiątkowski » 04 lis 2019 16:43

Po nitce do kłębka albo odwrotnie : https://www.ac.com.pl/pl-centrum-pobran ... start=file
marcin.dziewiatkowski@ac.com.pl

Pracownik AC S.A.

Pomoc Techniczna AC
Avatar użytkownika
Marcin Dziewiątkowski
 
Posty: 1668
Dołączył(a): 13 mar 2014 13:47

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 04 lis 2019 19:27

to mam ale nie mogę znaleźć opisu gniazda wtedy bym sprawdził gdzie wychodzi przewód
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 04 lis 2019 19:33

reduktor podłączyłem ale nie mogę znaleźć przewodu do czujnika temperatury gazu, mam 2 nową wiązkę i też nie mogę go zlokalizować
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez Marcin Dziewiątkowski » 05 lis 2019 09:17

A tu się schował ?

temp gazu.jpg
marcin.dziewiatkowski@ac.com.pl

Pracownik AC S.A.

Pomoc Techniczna AC
Avatar użytkownika
Marcin Dziewiątkowski
 
Posty: 1668
Dołączył(a): 13 mar 2014 13:47

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 05 lis 2019 12:03

to jest PS-02 a ja mam PS-01 więc bez czujnika temperatury i wtyczka 4 pin
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez Marcin Dziewiątkowski » 05 lis 2019 15:01

Ma Pan drugą "nową wiązkę" i nie ma tam przewodu do czujnika temperatury gazu , przepraszam "nie ogarniam" , bo w nowych wiązkach nie ma złącza do PS01...
marcin.dziewiatkowski@ac.com.pl

Pracownik AC S.A.

Pomoc Techniczna AC
Avatar użytkownika
Marcin Dziewiątkowski
 
Posty: 1668
Dołączył(a): 13 mar 2014 13:47

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 05 lis 2019 17:37

ta co jest aktualnie założona ma ps-01 a ta kupiona ma gniazdo na ps-02 więc bym musiał przełożyć bo bez tego czujnika nie mogę zrobić kalibracji.Temperatura gazu w programie jest -30
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 05 lis 2019 20:03

co Pan sądzi o instalacji Sekwencja STAG 300 4 ISA2 bo chcę odesłać tą wiązkę i wymienić
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez Marcin Dziewiątkowski » 06 lis 2019 16:51

instalacja STAG 300 jak poprawnie jest zamontowana iw wystrojona to będzie działać ze zarzutów . Może Pan wyjaśni po co te zabiegi ?
marcin.dziewiatkowski@ac.com.pl

Pracownik AC S.A.

Pomoc Techniczna AC
Avatar użytkownika
Marcin Dziewiątkowski
 
Posty: 1668
Dołączył(a): 13 mar 2014 13:47

Re: pytanie stag 4

Postprzez mokui1970 » 06 lis 2019 17:41

bo bym musiał kupić ps-02 a tą wiązkę jeszcze mogę zwrócić i tak bym musiał ją przełożyć mam ją tydzień już napisałem do sprzedającego i kazał mi ją odesłać. mam staga 4 a ta co chcę ją wziąć sama mapę dostraja
mokui1970
 
Posty: 7
Dołączył(a): 02 lis 2019 18:38
Samochód: citroen c5
Instalacja: stag 4

Re: pytanie stag 4

Postprzez Marcin Dziewiątkowski » 07 lis 2019 16:03

Przepraszam, ale muszę Panu zwrócić uwagę, żeby łatwiej się czytało i rozumiało nawzajem, czy może Pan pisać bardziej po polsku :wink: chyba, że nie jest Pan z Polski wówczas, nie było tematu.
marcin.dziewiatkowski@ac.com.pl

Pracownik AC S.A.

Pomoc Techniczna AC
Avatar użytkownika
Marcin Dziewiątkowski
 
Posty: 1668
Dołączył(a): 13 mar 2014 13:47

Re: pytanie stag 4

Postprzez psooya » 10 lis 2019 00:57

Temat jasny. Zamiana staga 4 na staga 300 isa2 z użyciem ps01. Powod to samodostrajanie. Wystarczy do obecnej wiązki staga 300 zamienić kostkę suoerseal 5 pin na 4 piny a pomarańczowy podłączyć do CT gazu. Tyle tylko ze ps04 przeplywem zabija ps 01 i 02.
Teraz moj komentarz: z bogiem samo sie dostroi.
Taniej zrobi to kumaty gazownik ale jak kto woli. Stag 4 w aucie nadającym się do montażu 4 generacji opedzi to perfekcyjnie.
Fast Garage - Strojenie instalacji LPG + AFR LM1/LM2, poprawki, przeglądy, VOODOO LPG, serwis samochodowy, tuningi.
psooya
 
Posty: 4166
Dołączył(a): 13 gru 2012 21:08
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Toyota Yaris TS 1.5 VVTi
Instalacja: Qbox basic, ac w031, ac r02

Re: pytanie stag 4

Postprzez psooya » 10 lis 2019 01:03

Jak masz c5 i ciągle bledy to nawet isa i dobry gazownik polegnie. Tu trzeba pomyśleć a potem zrobic.
Fast Garage - Strojenie instalacji LPG + AFR LM1/LM2, poprawki, przeglądy, VOODOO LPG, serwis samochodowy, tuningi.
psooya
 
Posty: 4166
Dołączył(a): 13 gru 2012 21:08
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Toyota Yaris TS 1.5 VVTi
Instalacja: Qbox basic, ac w031, ac r02


Powrót do STAG-4 QBOX BASIC, PLUS , STAG QMAX PLUS , QMAX BASIC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron