przez psooya » 22 sty 2020 12:30
Już nie pamiętam tego zaworka ale jak jest mosiądz na kanale gazowym to bym to po prostu zalutował cyną lub nagwintował i wkręcił śrubkę na kleju. Zostanie ci tylko podciśnienie do którego gaz się nie przedostanie.
Ogólnie ten oring przez wysoką temperaturę i mocną sprężynkę lubi się uszkodzić więc musi być dobry.
Co ja mogę ci polecić ? Śmiało odpowiem tak: NIC
Dlaczego ? Bo jak robię auto które ma 300 KM to założenie jest takie, żeby tą moc uzyskać nie tylko w piku a podczas dłuższej eksploatacji no i tu się zaczyna:
KME - może obrobi ciśnienie (choć mi dwa goldy w 430 KM zamarzały w kilka sekund) za to termiki nie ma kompletnie żaden.
AC - Super termika i przy 2 sztukach obrobi to termicznie i ciśnieniowo jednakże konstrukcja iglicowa (wg mnie źle zaprojektowana) powoduje częste zacinanie się reduktora i zmiany ciśnienia.
ALEX - niby 360KM a nie obrabia w jednym aucie 200 a w drugim 270 KM termicznie, ciśnieniowo też słabawo ale powiedzmy, że te 270KM jakoś poszło ale termiki brak więc przy ich cenie to totalny bubel.
ZAVOLI - nie zacina się i nie zamarza ale zapycha kanał gazowy mazutem więc po 30 - 50KKM regeneracja albo nowe 2 sztuki
Nie znam reduktora powyżej 150 KM który by spełniał 2 założenia - był klapowy czyli się nie zacinał i nie zamarzał.
AC R02 lux do 100 - 110 KM
Teraz podsumuje jeszcze montaż 2 reduktorów - jestem przeciwko temu rozwiązaniu gdyż zawsze będzie tak, że gaz będzie krążył od jednego do drugiego w związku z czym mając dwa filtry jeden z nich będzie brudny drugi czysty i umrze jeden reduktor od mazutu a drugi będzie czysty. Jak być tego nie wyrównywał nie uzyskasz idealnej równości przepływu.
Tak wiem, każdy powie że bredzę, no tak bredzę bo kto pałuje auto... a jednak są tacy ludzie.
Fast Garage - Strojenie instalacji LPG + AFR LM1/LM2, poprawki, przeglądy, VOODOO LPG, serwis samochodowy, tuningi.