Strona 2 z 2

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 02 paź 2015 08:50
przez Jakosmy48
Niestety to nie ma nic wspólnego z ilością gazu sygnał trzy krótkie jeden długi powtarzany 3 x pojawia się tylko przy rannym odpalaniu lub całkowitym wystudzeniu silnika nawet po krótkiej jeździe po powtórne uruchomienie nie powoduje takich sygnałów a na zimnym po włączeniu zapłonu i wtedy gdy zgłasza gotowość na przełączenie na gaz czyli po około trzech czterech minutach po odpaleniu i jeździe i przełączał się na gaz po upływie oko 15-15 sekundach teraz to już sam się nie przełącza trzeba wyłącznych włączyć przyciskiem AC. Teraz mam w zbiorniki około 15-20 l gazu (to na podstawie przejechanych km w zbiorniku mieści się 62) i zobaczę czy zasygnalizuje mi mało gazy trzy długie sygnały przy mocnym wdepnięciu na pedał gazu (zawsze tak sygnalizował jak miałem poniżej 10 l

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 02 paź 2015 10:42
przez Jakosmy48
Korekta dwa krótkie sygnały jeden długi reszta uwaga bez zmian

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 02 paź 2015 12:03
przez psooya
Reduktor ci siada, filtr zapchany, zła wydajność reduktora do silnika, złe ustawienia w programie...

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 02 paź 2015 14:14
przez Jakosmy48
Reduktor KME Twin (podobno daje rade do 350 KM a ja mam 250 KM) instalacja 2,5 miesiąca na gazie idzie jak burza, więc uważam ze problemy raczej z ustawieniem niż sprzętem, ale dziś będę miał interfejs do gazu to spróbuję się przyjrzeć, co w trawie piszczy na ile w stanie, bo nie mam zamiaru grzebać w ustawieniach, ja się na tym nie znam, ale jeżeli jest opcja pokazania błędów to tym tropem pójdę analiza i ewentualne usuwanie. Interfejs mam bluetootha ciekawe czy uda mi sie połączyć i co zobaczę ale to w sobotę

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 04 paź 2015 22:49
przez Jakosmy48
witam po podłączeniu samochodu pod komputer pokazało się parę błędów;
Brak czujnika temperatury reduktora (429) i to jest pewnie przyczyna że ostatnio źle się przełącza na gaz.
Czujnik fizycznie jest ale coś nie działa bo przecież :lol: nie wypadł tylko przestał działać albo działa wadliwie

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 05 paź 2015 20:40
przez psooya
Zimny reduktor j zimny gaz to faktycznie problemy.....

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 06 paź 2015 09:14
przez Jakosmy48
Na piątek umówiłem się z majstrem od gazu ale na wszelki wypadek kopiłem czujnik temperatury do reduktora KME wolę dmuchać na zimne niż dowiedzieć się fakt czujni źle działa ale nie ma drugiego. Co do zimnego parownika to nie jest tak bo obserwowałem na programie jaka jest temp gazu i reduktora temperatura reduktora była 30 stopnie wtedy jak płyn miał już 90 stopni wiec wg mnie czujnik źle działa słyszałem (czytałem) że niektórzy przyklejają czujnik nie wkręcają to może być ten powód siem odkleił i pokazuje temperaturę w komorze silnika a nie reduktora

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 06 paź 2015 15:25
przez psooya
Albo źle wybrany z listy....

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 06 paź 2015 22:28
przez Jakosmy48
Możesz to rozwinąć

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 07 paź 2015 10:03
przez psooya
Jak masz czujnik np 2k a wybierzesz 4,7k lub odwrotnie to wartość wskazana będzie nieadekwatna do rzeczywistości...

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 07 paź 2015 11:36
przez Jakosmy48
No to ładnie ja się na elektryczności nie bardzo ale kupiłem czujni do KME 4, 7 oma myślę że trafiłem bo pisało do KME Twin 4,7 cóż jestem jak rekrut na strzelnicy strzelam ale czy trafie nie wykluczone ale pewności brak :mrgreen:

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 07 paź 2015 18:13
przez psooya
Ale to można wybrać w programie, w sumie dowolny jaki kupisz da się zaadoptować w programie z mniejszym lub większym błędem odczytu.

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 08 paź 2015 11:27
przez Jakosmy48
A już się przestraszyłem że 20 zł poszło w piach uff

Re: Kłopot z prawidłowym poziom gaz na cen. LPG Stag 300 Pre

PostNapisane: 12 paź 2015 07:16
przez Jakosmy48
Witam po ostatniej wizycie u gazownika wszystko teraz gra i buczy temperaturę reduktor osiąga bardzo szybko i jest zgodna prawie z temperatura płynu są teraz rano przymrozki a gaz się przełącza w trakcie jazdy do pracy (jazda spokojna bez korków) odcinek 2 km a przełączą się około 0,5 km przed parkingiem winien był czujnik który padł